Seminár o divokých jedlých rastlinách

Láka vás ochutnať divoké jedlé rastliny a dozvedieť sa o nich viac? Ako sa z nich dá pripraviť zelené smoothies, ktoré bude chutiť aj deťom? Ako vyrobiť bylinkové oleje, tinktúry, mastičky, sirupy? Práve pre vás je určený seminár Divoké jedlé rastliny a ich spracovanie v sobotu 5. mája v Krásnych Sadoch.

Seminár sa začne v sobotu o 9.00 h a potrvá do 17.00 h. Zúčastniť sa môžete dopoludňajšieho, popoludňajšieho bloku, alebo aj oboch. Najskôr sa prejdeme po okolí Krásnych Sadov, dozvieme sa čo tu rastie, čo je jedlé, chutné, čo naopak jedovaté. Pripravíme si zelené smoothies aj nátierku z divokých bylín, ktorú zjeme s kváskovým chlebíkom.

Poobede sa dozvieme, ako sa dajú bylinky spracovať, ako z nich pripraviť tinktúry, mastičky, raw sirupy….Urobíme si mastičku, ktorú si každý odnesie domov. Dozvieme sa ako pripraviť chutný kváskový chlebík.

A popritom nám lektor Bartek Dobrodej Krzewinski porozpráva ako sa žije v škandinávskej tajge, ktorá je jeho obľúbeným miestom. Bartek je etnobotanik, milovník prírody, vyštudovaný lesník a ochranár prírody, lektor kurzov o divokých jedlých a liečivých rastlinách, ktorým sa venuje už od detstva. Napísal o tom diplomovú prácu a momentálne píše aj knihu. Desať rokov strávil v škandinávskej tajge, do ktorej je zamilovaný, až jedného dňa v tajge pochopil, že jeho poslaním je spájať ľudí so svetom prírody. Na Slovensku už päť rokov vedie kurzy o divokých jedlých rastlinách.

Prihlášky na seminár a bližšie info: divokejedle@gmail.cominfo@archiv.krasnesady.sk, tel. č. 0950 455 769, 0911 089 062.

Vstupné: podľa vašich možností a štedrosti. Dobrá cena: od 16 €/pol deň, resp. od 32 €/celý deň.